Realkreditlån – et kig ind i fremtiden!

Så er det NU, at vi skal have pudset krystal-kuglen, kogt nogle hønse-fødder og spyttet over venstre og højre skulder.

Vi skal til at tage de største og tungeste beslutninger ifm. hele projektet – vi skal have finansieringen på plads. I en tid med rentespring og rente-drop på menuen er det svært at vælge rigtigt. Ingen kan spå om fremtiden – men det nye er, at bankfolkene ikke en gang vil prøve på at spå om det. Så man er lidt på bar bund… og i sidste ende handler det nok mest om den gode mavefonemmelse.

Vi vil gerne have en stabil og sikker husleje i fremtiden uanset om renten går op eller ned. Derfor er det rimeligt let for os at vælge finansieringsformen på realkreditten. Vi vil have et fast-forrentet lån på 30 år – men vi vil også gerne have en vis form for fleksibilitet i vores husleje, hvorfor lånet skal være afdragsfrit. Vi vil bruge beløbet fra realkredit-afdraget på banklånet istedet, således at det kan blive tilbagebetalt hurtigst muligt.

Nykredit harvarslet, at de vil indføre 2-lags-belåning fra juli 2012. Dvs. at vi skal vælge nu og her, om vi vil tage et traditionelt realkredit-lån hjem med det samme (inden byggeriet står færdigt) eller om vi vil vente til november. Hvis vi venter til november SKAL vi benytte os af 2-lags-belåningen, hvilket vil mindske fleksibiliteten.

Overvejelserne resulterede i at hjemtage et 30-årigt 3,5% fast-forrentet lån. Lånet blev taget hjem til en okay kurs på 97,2.

En stor og vigtig beslutning er truffet – og nu vil vi bare glemme alt om renter, krise i Syd-europa, valg i Frankrig og Grækenland, alternative finansieringsformer som F1-lån hvor vi kunne spare tusind-vis af kroner osv, osv… Nu vil vi bare nyde, at vi ved, hvad vi har at gøre med i de næste 30 år 🙂

Update: 5/7-2012
OBS!! Huskekage! Man skal lige huske, at når man hjemtager et realkredit-lån til at et hus, som ikke er færdigbygget, så kræver realkredit-instituttet stadig en vis form for sikkerhed for lånet. Da man ikke har noget at bruge som sikkerhed, tilbyder banken sikkerheden/garantien (mod betaling, naturligvis!). Det skal man lige have med i budgettet.
Desuden skal man huske, at der skal betales terminer på lånet… en ikke helt uvæsentlig post, hvis man i forvejen sidder med en alm. husleje.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s