Jord i hovedet?!

Arghhhh – det er så irriterende!!! Hvorfor skal man betale 100 kr. pr. kubik-meter jord, som man skal have kørt væk fra byggepladsen??? Det virker helt absurd for os… specielt nok fordi vi har ca. 400 kbm jord, som skal køres væk, hvilket giver en ekstra-udgift på 40.000 kr. Penge som går lige ned i lommen på entreprenøren, da de alligevel kan tage jorden med tilbage til grusgraven, når de skal hente sand og stabil-grus.

Før i tiden har vi hørt, at HusCompagniet stod for at bortskaffe jorden, men den “service” har de åbenbart skåret væk.

Vi har været rundt og spørge de lokale landmænd, om de kunne tænke sig lidt ekstra jord på markerne, men de er desværre ikke interesseret, da jorden er fedtet og leret.

Så der er desværre ingen vej udenom… det er jord i hovedet 🙂

3 tanker om “Jord i hovedet?!

  1. Jeres rådgiver burde have oplyst Jer om der var ekstra bortkørsel af jord. Det er logik for enhver byggerådgiver og er simpelthen ekstrem dårlig vejledning.
    Har du spurgt naboerne om de mangler jord hvis de f.eks er ved at bygge, det kan være en meget billigere løsning (gratis).

    • Hej Anders. Ja og ja. Vi har spurgt rundt omkring, men der er ikke nogle, der kan bruge råjord (fedtet ler). Desværre. Vi at synes også, at vi kunne have fået bedre råd og vejledning hos HusCompagniet. Det skal dog siges, at de har gjort os opmærksomme på problematikken. Men det var på et tidspunkt, hvor vi intet kendte til omfanget af omkostningen. At det skal koste over 40.000 kr. at komme af med jorden, når de alligevel har lastbiler og maskiner på pladsen er for mig at se REN profit for entreprenøren og en fed deal for ham.

      Men fakta er, at vi ikke selv har kunnet finde en måde at gøre det billigere på… så er er bare en træls ekstraomkostning, som man skal være opmærksom på! Eller også skal man tidligt i forløbet forhøre sig rundt omkring i nabolaget, så man kan få nogle aftaler i stand 🙂

  2. Velvidende, at det er langt tid siden, at bloggen er skrevet, vil jeg lige informere om, at de fleste jorddepoter tager et gebyr for at modtage jorden. I Aalborg er prisen ca. 25 kr./tons. 400 m3 svarer ca. til 700-800 tons, så her gemmer de første 20.000 kr. sig 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s